Joulupöytä kauhistuttaa monia – närästää, pierettää ja turvottaa: Teepä näin!

Niin vältyt ongelmilta.

Ravintoterapeutti on opastanut hyvinvointisivuston jutussa, mitä kannattaa tehdä joulupöydässä, jotta ei iske turvotus ja ähky.

-Syö kohtuudella – hitaasti, rauhallisesti ja kunnolla pureskellen. Jos vatsa on herkkä, kannattaa ehkä välttää pahimpia turvottajia ja vatsanväänteiden aiheuttajia, kuten runsasta vehnää, luumuja, sekahedelmiä ja rosollia. Kinkku, kalat, kalkkuna, riisipuuro laktoosittomaan maitoon ja porkkanalaatikko ovat esimerkkejä herkkävatsaisillekin paremmin sopivista jouluruoista, toteaa ravitsemusterapeutti Leija-Lotta Kalaoja Mehiläiseltä.

Entä sitten närästys?

Närästystä aiheuttavat tyypillisesti liian suuret annoskoot ja tietyt ruoka-aineet, esimerkiksi alkoholi, suklaa, piparminttu, sipuli, sitrukset, käristetyt, hyvin mausteiset ja rasvaiset ruoat. Niiden kanssa kannattaa ottaa iisimmin.

Nainen antaa järkeviä vinkkejä siihen, miten ähky ei iske ja turvotus kivistä, lue lisää TÄÄLLÄ.

Aiheet: