Juuri nyt: Suomi avasi Euroviisu-humun Tukholmassa vakuuttavasti!

02.05.2016

Euroviisut tulevat televisiosta vasta ensi viikolla, mutta Tukholman Globen-areenalla kuhisee jo aikaisin maanantaiaamusta.

Euroviisujen semifinaalien esiintymisjärjestys julkaistiin jo hyvän aikaa sitten, ja Suomi paljastui koko kisojen ja oman semifinaalinsa ensimmäiseksi esiintyjäksi. Paikka on pelätty, sillä tavallisesti mitä myöhempi esiintymispaikka, sitä helpompi jäädä äänestäjien mieleen.

Tänään touhu Tukholmassa alkaa yhdeksän ensimmäisen maan ensimmäisillä suljetuilla harjoituksilta. Pressikeskuksen skriiniltä seurattuna Sandhjan esitys vaikuttaa jo varsin valmiilta. Naisartisti säteilee lavalla energiaa – ehkäpä hieman mielikuvituksettomassa kokoturkoosissa haalarimaisessa asussa. Lisää glamouria kaivattaisiin! Viisi taustatanssijaa on pukeutunut mustiin.

80-luvun fiiliksiä mieleen tuovaa laulua maustavat Sandhjan menevät päänkeinutukset. Laulu kulkee erinomaisesti. Koreografia ei näytä erityisen harjoitellulta, vaan on kuin Sandhja olisi vetämässä aitoa keikkaa. Puree niin sanotun aidon musiikin ystäviin, mutta saattaa jättää suurempaa show’ta janoavan haluamaan lisää (vrt. viime vuoden voittajan, ruotsalaisen Månsin tarkasti koreografioitu, skriinin kanssa synkattu esitys).

Loppuun vielä kirjoittajalta sellainen spekulaatio, että Sandhjan laittaminen ensimmäiseksi esiintyjäksi tuntuu kuitenkin loogiselta valinnalta. Kappaleen sanoma ja Sing it Away -kertosäe ovat universaaleja ja sopivat hyvin musiikki-iloittelun avausnumeroksi. Tämä on kappaleelle toisaalta sekä siunaus että kirous: voiko kappale, joka sopii paremmin show’n alkuun kuin loppuun voittaa?

Lisää luettavaa