Kohu Iron Maiden -yhtyeen ympärillä jatkuu – tästä syytä Rock And Roll Hall of Fameen valittiin räppiä, mutta ei metallia

Tästä nousi kohu.

19.05.2021

Rock & Roll Hall Of Fame -instituution toimitusjohtaja ja puhemies Greg Harris kertoi alkuviikosta syitä sille, miksi Iron Maidenia ei vieläkään valittu rockin kenties tunnetuimpaan joukkoon.

Esimerkiksi Gene Simmons piti ”kuvottavana” sitä tosiasiaa, ettei Maidenia valittu Hall of Fameen. Hän otti asiaan kantaa Twitterissä. Twitterissä Gene myös ihmetteli, miksi myöskään Rage Against the Machinea ei Hall of Fameen valittu.

WBAB-radiokanavalle antamassaan haastattelussa Harris avaa päätöksen syitä näin:

”Iron Maiden on tärkeä yhtye, ja siksi se oli ehdolla 15 muun yhtyeen ja artistin kanssa. Kun äänet laskettiin yhteen, kuusi esiintyjää valittiin lopulta RARHOF:iin. On muistettava, että kaikista yhtyeistä jotka ovat ehdolla yli 80 prosenttia lopulta tulevat valituksi harvinaiseen joukkoon. Kaikilla on aina omat suosikkinsa ja mielipiteensä siitä, ketkä pitäisi valita ja keitä ei. Ihmisillä on aina henkilökohtainen tunneside suosikkeihinsa. Monen pitäisi hieman laajentaa ajattelumaailmaansa puritaanisen rock-ajattelun ulkopuolelle.”

Harris on myös sitä mieltä, ettei tänä päivänä genrerajoilla ole tai ainakaan pitäisi olla niin väliä.

”Rock and roll ei ole koskaan ollut pelkästään neljä laihaa sälliä pillifarkuissa. Rockissa on kyse asenteesta, ja monille tuntuu olevan kova pala se, että myös hip hop -artisti tai -yhtye voi olla asenteeltaan rockia, ja siksi se ansaitsee paikkansa Hall of Famessa. Rockin maailmaan ja asenteen sisään mahtuvat erilaiset artistit ja yhtyeet, ja tiukka genreajattelu on typerää ja aikansa elänyttä.”

Lisää luettavaa