Kumpi on kovempi kauppias, Sampo Kaulanen vai Vesa Keskinen – näin miljoonat jakautuvat!

Toisen liikevaihto on kymmenen kertaa suurempi. Toinen tekee kuitenkin paremman liikevoiton. Kumpi on kampi? Como selvitti.

29.05.2018

Suomessa on kaksi kovasti henkilöitynyttä kauppiasta. Toinen on Jounin Kaupan Sampo Kaulanen, jolla on sosiaalisessa mediassa yli puoli miljoonaa seuraajaa. Toinen on Keskisen kyläkauppaa pyörittävä Vesa Keskinen, joka on tunnettu värikkäistä käänteistään.

Yhtäläisyyksiä näiden vesseleiden välillä ei bisneksenteossa juurikaan ole. Heillä on kuitenkin molemmilla ulkomaalaista verta omaavat vaimot.

Keskisen talli tahkosi viime tilinpäätöksessään huiman 118 miljoonan liikevaihdon. Se on ollut laskusuhdanteinen, koska vielä neljä vuotta sitten liikevaihto oli liki 130 miljoonaa. Voitollista miljoonatulosta firma on tehnyt vuosittain. Viimeiset kaksi vuotta voitto on ollut sama, 2,6 miljoonaa kunakin vuonna.

Sampon bisnekset ovat näkyvyydestä huolimatta murto-osan tästä. Ne ovat silti nousussa kaikilla mittareilla. Kun liikevaihto vielä neljä vuotta sitten oli 9,7 miljoonaa, nyt se on jo 11,4 miljoonaa. Se on vuosi vuodelta noussut – kuten myös voitto.

Voitot olivat alkujaan vain noin parikymmentä tuhatta, mutta ne ovat vuosi vuodelta kohonneet, ja viimeisin oli jo 281 000 euroa. Liikevoitto on parempi kuin Keskisellä, 7 prosenttia. Keskisellä se on vain kolme.

Lisää luettavaa