Legendaarisen Tapio Rautavaaran kuolemasta tulee 40 vuotta – muistatko miten järkyttävällä tavalla hän kuoli?

Tuntematon kuvaaja, Wikimedia Commons

Tapio Rautavaara kuoli 40 vuotta sitten. Onnettomuus aiheutti paljon keskustelua.

Tapio Rautavaara oli kuollessaan 64-vuotias. Hän oli keihään olympiavoittaja, laulaja ja esiintyi yli kahdessakymmenessä elokuvassa.

Rautavaaran kuolema ei ollut luonnollinen. Hän kuoli liukastuttuaan Tikkurilan uimahallissa Vantaalla. Hän löi päänsä.

Väitteiden mukaan Rautavaara oli maistissa. Onnettomuus sattui, kun valokuvaaja oli kuvaamassa Rautavaaraa kirjaa varten. Kuvauksissa kului koko iltapäivä, eikä Rautavaara julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ja kuvaajan näkemyksen mukaan ollut juonut silloin alkoholia.

Illan päätteeksi mentiin vielä kuvaamaan uimahalliin. Kassissaan Rautavaaralla oli viinapullo, josta hän otti jonkin verran uimahallin pukuhuoneessa. Saunasta tultuaan hän liukastui kapeassa, suihkuun vievässä käytävässä. Hän iski takaraivonsa rajusti lattiaan ja menetti tajuntansa.

Terveyskeskuksessa Rautavaaran päähän ommeltiin tikit ja häntä neuvottiin olemaan vuorokauden verran liikkumatta. Häntä ei otettu tarkkailuun terveyskeskukseen, vaikka hän oli niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kävelemään ulos omin jaloin.

Valokuvaaja vei hänet kotiinsa. Hän kuoli seuraavana yönä aivoverenvuotoon kotonaan. Kohtelua terveyskeskuksessa on pidetty heitteillejättönä.

Aiheet: