Lounais-Suomea riivaa rikosilmiö, josta poliisi ohjeistaa nyt autoilijoita

Tee aina rikosilmoitus, ohjeistaa poliisi.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on tehty kuluvana vuonna erityisen paljon autoilijoita kiusaavia rötöksiä.

Varkaiden matkaan on lähtenyt tänä vuonna poikkeuksellisen paljon katalysaattoreita. Katalysaattorit kiinnostavat varkaita niiden sisältämien arvometallien takia.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on tehty tänä vuonna jo 115 rikosilmoitusta katalysaattorivarkauksista. Se on noin viisi kertaa enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla tammi-elokuussa.

Poliisin mukaan tilanne etenee yleensä nopeasti. Varkaat saapuvat pimeän aikaan pysäköidyn ajoneuvon luo ja sahaavat pakoputken irti muutamissa minuuteissa. Katalysaattorin arvo voi olla muutamasta kympistä jopa tuhanteen euroon.

Katalysaattoreita anastetaan usein vanhemmista ajoneuvoista. Esimerkiksi 90-luvulla tai 2000-luvun alussa valmistetut autot ovat varkaille houkuttelevia, sillä niiden katalysaattorit ovat usein isompia ja sisältävät enemmän arvometalleja.

Koska iäkkäämmissä autoissa ei useinkaan ole enää varkausvakuutusta, jää rikosilmoituksia myös paljon tekemättä. Poliisi kuitenkin toivoo, että rikosilmoitus tehdään.

Lounais-Suomen poliisi toimii laajalla alueella Turusta Rauman ja Porin kautta Kankaapäähän ja aina Huittisiin, Loimaalle ja Saloon.

Aiheet: