Matkailija yllättyi turkulaishotellissa: Tämä muijaisjäänne elää ja hengittää – tosin uudessa paikassa!

Onko hotellin yöpöydän laatikossa enää Raamattua, kuten ennen. Como otti selvää.

Ennen vanhaan hotelleista ja majoitusliikkeistä löytyi aina yöpöydän laatikosta Raamattu. Se oli siellä lukemistoksi, jos sattui tylsyys yllättämään. Ihmisen oli hyvä lukea Raamattua eikä lähteä syntiseen yöhön vieraalla paikkakunnalla, tai alkaa rietastelemaan minibaarin kustannuksella.

Perinne on vanha ja ikiaikainen. Nykyajan diskreettiyhteiskunnassa, jossa arvostetaan ja suvaitaan mutta ei tuputeta, voisikin olla niin ettei Raamattu enää kuulu hotellin ”kalustoon”. Moni hotelli on sellaisen jättänyt poiskin – sillä yhtä hyvin voitaisiin kohta vaatia, että siellä on Koraani laatikossa, eikö totta.

Matkustimme Turkuun, keväällä avattuun Sokos Hotelli Wiklundiin vain huomataksemme että kyllä. Raamattu, oikeammin Uusi Testamentti, löytyy vielä huoneen perusvalikoimasta.

Yöpöydän laatikossa se ei kuitenkaan ole, koska yöpöytääkään ei ole. Sen sijaan Uusi Testamentti löytyy samalta hyllyltä tallelokeron kanssa.

Siinä ne ovat keskenään, sulassa sovussa, samalla tasolla, mammona ja usko. Pyhä kirja näyttää hieman pölyyntyneen, eli sitä ei nähtävästi ole juurikaan luettu.

Aiheet: