Meneekö helsinkiläisfestivaali jo liian pitkälle lihavihassaan? Some raivostui – osa yrittää ymmärtää päätöstä

Mitä mieltä olet?

10.06.2022

Flow-festivaali vietetään Helsingissä jälleen tänäkin vuonna. Festivaaleille kerääntyvät niin hipsterit, punkkarit kuin raharikkaatkin.

Nyt Flow on tehnyt päätöksen, joka sai somen raivoihinsa ja näppäimet sauhuamaan. Festivaalin tiedote kertoo nimittäin näin:

”Festivaali jatkaa edistyksellistä työtään kestävämmän festivaalituotannon saralla luopumalla täysin punaisesta lihasta ja siipikarjasta ruokavalikoimassaan sekä varmistamalla, että jokaisella ravintolalla on ruokalistallaan vähintään yksi vegaaninen annos.”

Päätös onkin saanut niin kiittelyä kuin kummasteluakin osakseen. Joidenkin mielestä päätös on hyvä, ja saa ihmiset pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistään. Joidenkin mielestä kyseessä on taas pääkaupunkiseudun pellejen valkopesua, jonka tarkoituksena on vain saada ihmiset pidettyä tyytyväisenä samaan aikaan, kun festivaaleille lennätetään esiintyjiä kaikkialta maapallolta.

Festivaalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kertoo vuoden 2022 ruokaohjelmasta:

”Flow etsii jatkuvasti uusia keinoja tehdä festivaalia entistä kestävämmin tavoin. Ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja ympäristölle keskimäärin erityisen kuormittavaa on eläinpohjainen ravinto. Näin ollen meille seuraava luonteva askel oli luopua punaisen lihan ja siipikarjan tarjoamisesta alueemme ravintoloissa. Sen sijaan panostamme huippulaadukkaisiin kasvispainotteisiin ruokiin ja useat ravintolat tarjoavat myös kokonaan vegaanisia menuja.”

Mitä mieltä sinä olet?

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14.8.2022.  Yhteensä Flow Festivalilla esiintyy lähes 150 artistia.

Lisää luettavaa