Mitä Samuli Edelmann tienasi Mission Impossiblesta – näin agentti kommentoi arvailuja!

20.01.2012

Samuli Edelmannin kohtuunäyttävä rooli uusimmassa Mission Impossible –elokuvassa on saanut luonnollisesti myös taskulaskinaivoitukset valloilleen.

– En puhu asiakkaitteni asioista julkisesti, ymmärrät varmaan herkän tilanteeni, Edelmannin agentti Laura Munsterhjelm toteaa kohteliaasti Como-lehden tiedustellessa häneltä suojattinsa esiintymispalkkiota tai edes sen suuruusluokkaa.

Hän ei myöskään lähde erittelemään, mikä on ollut hänen suurin koskaan sopimansa palkkio ulkomaisista tuotannoista. Munsterhjelm johtaa skandinaavisia näyttelijöitä ulkomaille välittävää Actors in Scandinavia –toimistoaan.

Agentti ampuu kuitenkin alas oletukset siitä, että pienetkin roolit suurissa tuotannoissa olisivat automaatio kymmenien tai satojen tuhansien dollareiden palkkioihin.

– Tällainen tieto ei pidä paikkaansa. Palkkiot vaihtelevat suuresti. Kuulin juuri tilanteesta, jossa tuntemattomalle miesnäyttelijälle maksettiin pääosasta 60 000 dollaria, mutta hänen tunnetulle naispuoliselle vastanäyttelijälleen kuusi miljoonaa. Molemmilla oli yhtä paljon kuvauspäiviä, Munsterhjelm kertoo Comolle.
Agentin mielestä studiot tajuavat kyllä, mistä reiästä kana lirittää.

– Ne ymmärtävät nostavansa tuntemattomia näyttelijöitä esille ja edesauttavansa heidän (myöhempää) uraansa. Siksi neuvottelutilanteessa tätä voidaan käyttää valttina ja maksaa tuntemattomalle näyttelijälle pienempää palkkiota.

Munsterhjelmin vastauksesta ei silti voi vetää johtopäätöksiä Edelmannin palkkioon. Tämä nimittäin toteaa:

– Niin, ellei näyttelijällä ole asiansa osaavaa agenttia pitämässä hänen puoliaan…

Lisää luettavaa