Muistatko vielä kasari-ysärin ihanan rock-toimittajan Heli Nevakareen – tässä hän on tänään!

Heli Nevakare loi aivan uudenlaista rock-journalismia Suomessa kasarin lopulla ja ysärin alussa Ylen Rockstop-ohjelmassa.

12.02.2021

Tuohon aikaan nuoruuttaan viettäneet muistavat Heli Nevakareen paremmin kuin hyvin. Kanavia ei juuri ollut, Yle oli jumala, ja jos nuorille jotain lähetettiin, sitä katsoa tapitettiin kuin tatit.

Heli Nevakare oli paitsi toimittaja, myös itsekin artisti ja laulaja. Hän pukeutui kuten rokkarit ja kysyi haastateltavilta kaikkea muuta kuin perusmonotonisesti ja toimittajamaisesti. Ilmanko hän olikin niin pidetty.

Vaikka Rockstrop-ohjelma oli erittäin suosittu, herätti Nevakareen tyyli ohjelman juontajana ja artistien haastattelijana paljon kritiikkiä. Arvostelua tuli myös hänen tavastaan sijoittaa ohjelmaan omaa musiikkiaan. Mutta ei voi olla paras ellei herätä vähän kritiikkiä.

Nainen julkaisi nimilevyn artistinimellä Helen West. Helen West -LP ilmestyi 1985. Nevakare vaikutti myös lyhyen aikaa oululaisessa Marilin-yhtyeessä, joka julkaisi yhden albumin. Vuosi oli 1986.

Sanotaan että Nevakare teki ohjelmastaan sukupolvikokemuksen. Hänen haastateltavanaan kävivät niin maailmanluokan tähdet kuin uraansa aloittelevat suomirokkaritkin. Kerimäeltä ponnistanut toimittaja oli kuin kotonaan mittaillessaan Gene Simmonsin kanssa sitä, kummalla on pitempi kieli.

Kerran Heli kysyi Stingiltä, satutko tietämään kuka on Hurriganesin Cisse Häkkinen. No eihän Sting tiennyt. Mutta yllätys oli suuri.

-Tiedän kuka on Esa-Pekka Salonen.

Olipa kiva löytää muutaman vuoden takaa Heli Nevakareen muistelujubailut Yle Arkistosta. Katso sinäkin alla olevasta linkistä.

https://areena.yle.fi/1-4288567

 

Lisää luettavaa