Nainen sai sairauskohtauksen ja raahautui Hesburgeriin – ihmiset vain tölläsivät, kunnes…

Suomalaiset alkavat olla vajakkia kansaa.

Jos ihmisten välinpitämättömyys tai puuttumiskynnys alkaa olla tätä luokkaa, suomalaiset julistettakoon typeryskansaksi. Kännyköitä kyllä osaamme käyttää ja aiheuttaa kolaripaikoilla lisäkolareita, kun alamme kuvata tilannetta, jotta voimme myydä pätkän lehteen.

Mutta sitten tähän asiaan, paatoksellisen opetuksen jälkeen. Jyväskyläläisessä Puskaradiossa muuan nainen on kiittänyt henkilöä, joka oli paikallisen matkakeskuksen Hesburgerissa töissä eilen.

-Iso kiitos sinulle, hän aloittaa. -Eilen päivällä sairauskohtauksessani raahauduin sinne. Kukaan muu ei auttanut, ei edes kysynyt voiko auttaa, nainen kirjoittaa.

Hän myöntää tietävänsä että matkakeskuksella on monenlaista kulkijaa, mutta ihmettelee, ettei kukaan kysy tarvitseeko toinen apua, jos selvästi näkee, että tämä toinen tärisee ja vapisee voimakkaasti. Nainen kertoo sairauskohtauksen saatuaan pysyvänsä tajuissaan ja ehkä puhumaankin, kun oikein pinnistää.

Nainen selvittää kysyjille että kyse on autonomisen hermoston aiheuttamasta kohtauksesta, joka katkeaa suolalla. Kohtauksen aikana verenpaine ja syke heittelevät. Ilman suolaa kohtaus voi kestää tunteja ja aivoihin syntyä vakava vaurio happivajeesta. Naisella yleensä on mukanaan suolaa, mutta nyt ilmeisesti oli toisin.

Aiheet: