Nainen tyrmistyi ABC:llä: ”Minä en kuulkaa ole teille mikään tarjoilija”

Pienessä vanhempainryhmässä Facebookissa on kiistelty siitä, onko ABC-huoltamoiden itsepalvelu mennyt jo liian pitkälle.

08.05.2018

Suomalaisnainen oli vieraillut ABC-huoltamolla Hämeenlinnassa ja kirjoittaa aiheesta tuohtuneesti Face-ryhmässä:

-ABC:lle en mene enää ikinä. ABC:lla rahastetaan mutta ei palvella. Itsepalvelu ei ole palvelua, nainen kirjoittaa ja kertoo, että on kyllä hyväksynyt ”tavallaan” sen, että huoltamolla on itse pitänyt viedä astiansa palautuskärryihin.

-Mutta nyt on menty niin pitkälle että nämä astiat pitää oikein vielä käydä erittelemässä: mukit tähän, lasit tähän, lusikat tähän, pikkulautaset tähän, isot lautaset tähän. En v–ttu todellakaan erittele, erittely my ass, nainen vaahtoaa ja jatkaa: -Hinnat vain nousee ja minut pannaan tekemään tarjoilijan työt. En ole Apsin tarjoilija! hän vaahtoaa.

Naiselle huomautetaan, että jättämällä astiat mielenosoituksellisesti pöytään itse asiassa lisää hinnankorotuspaineita, johon nainen vastaa:

-Siitä vaan. Sitten siirrytään toisille huoltamoille. Olkoot. Minä näen tämän niin, että isot ketjut kurjistavat palvelua ja työntekijöitään. Jos olet ”kansalaistottelematon” ja jätät astiat pöytiin, heidän on päinvastoin pakko palkata lisää työvoimaa! nainen perustelee.

-Jos hinnat nousevat, niin aina voi äänestää jaloillaan.

Keskustelussa joku huomauttaa, että joissakin paikoissa on siirrytty myös sellaiseen käytäntöön, että asiakas noutaa itse numerolapulla annoksensa.

-Ei vi…u, kiroilu jatkuu. -Taas ollaan itse itsemme tarjoilijoita. Jos Mäkkärissäkin tuodaan numerolapulla pöytään  asti, niin minä en huoltoasemilla alistu huonompaan palveluun.

Lisää luettavaa