Naistenhuone-ryhmässä on jälleen oltu älyllisissä keskusteluissa – voitko lukea tätä nauramatta!

Tämä ei sitten ole mitään misogyniaa tai sovinismia, vaan hellää hekottelua Naistenhuone-Facebook-ryhmän ihanille naisille, jotka joskus miettivät vähän hömppiä.

19.03.2019

Mutta niinhän me miehetkin väliin mietimme.

Nyt Naistenhuoneella on keskusteltu siitä, onko peukalo sormi vai eikö se ole. Asian päälle päästiin kun eräälle Naistenhuoneen jäsenelle oli tullut rankka riita aiheen tiimoilta.

Itse asiassa nyt voidaan naureskella myös vähän miehiselle logiikalle, sillä Naistenhuoneen jäsenen, Marin, mukaan peukalo on sormi. Mutta hänen miehensä mukaan se ei ole sormi.

Erään keskustelijan mukaan ihmisellä on vain kaksi sormea: Peukalo ei ole sormi. Etusormi on sormi. Keskisormi on sormi. Nimetön ei ole mitään. Pikkurilli ei ole sormi.

Filosofiaa on tässäkin: Kaikki peukalot on sormia, mutta kaikki sormet eivät ole peukaloita.

Vieläkin pätevämpää tavaraa on tässä:

”Sormien määrä taitaa riippua käytettävästä kielestä. Täällä Suomessa kaikki viisi uloketta ovat sormia, mutta englanninkielisissä maissa on erikseen käsitteet “digit” ja “finger”. Kaikki sormet ovat digittejä, mutta peukalo ei ole finger. Lieneekö erottelun syynä se, että peukalossa on yksi luu (phalange) vähemmän kuin muissa sormissa.
Japanilaiselta jos kysytte montako peukaloa (oyayubi) hänellä on, niin vastaus on todennäköisesti neljä. He kun käyttävät samaa sanaa peukalosta ja isovarpaasta.”

Keskustelua jatkettiin Feissarimokat.comissa, jonne se kuratoitui.

Lisää luettavaa