New Yorkin kulttuuri-instituutin ex-johtaja tuomitsee Guggenheim-puolustelijat: ”Suomeksi sanottuna laskelmissa on edelleen vahva vedätyksen maku”

22.11.2016

New Yorkin kulttuuri-instituutin entinen johtaja Leena-Maija Rossi tuomitsee Guggenheim-uskovaisten sokean uskon sen suhteen, että Guggenheim parantaisi Helsingin mainetta kulttuurikaupunkina.

Eniten Leena-Maija Rossia kuitenkin huolestuttaa se, että suomalaisille on suoraan sanottuna jopa valehdeltu puhuttaessa museon kustannusarvioista.

”Guggenheim-laskelmat eivät edes minua humanistina vakuuta, en voi ymmärtää miten taloutta paremmin tuntevat eivät niistä hälyty. Suomeksi sanottuna niissä on edelleen vahva vedätyksen maku. Lisäksi museon sisältösuunnitelma on lähestulkoon täysin hämärän peitossa. Kävijämäärät ja etenkin pääsylipputulot vaikuttavat todella yläkanttiin arvioiduilta. Tämän lisäksi Guggenheim on instituutiona ikävästi ryvettynyt toisaalla franchise-bisneksessään, eli Abu Dhabissa”, hän kertoo Facebookiin kirjoittamassaan julkisessa päivityksessä.

Koko päivityksen löydät alta.

Lisää luettavaa