Nyt on liikenteessä todella taitava huijaus – kaikki rahasi lähtevät! Katso!

Nyt on hyvin taitava huijaus käynnissä, mutta onhan tässä sentään yksi mutta.

07.02.2020

Comon toimittaja sai ”Säästöpankilta” postia. Näin viesti kuului:

Hei,

Eurooppalainen pankkidirektiivi on tullut voimaan ja vaatii verkkopalveluiden käyttäjien luopumaan tunnuslukulistoista ja korteista vuoden 2020 kevään aikana.

Asiakaidemme on tehtävä alustava päivitys järjestelmään direktiivin mukaisesti. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme entistä käyttäjäystävällisempi ja turvallisempi tapa käyttää verkkopankkia. Päivityksen tehtyä voitte kirjautua palveluihin, jotka vaativat verkkotunnistautumisen tai esimerkiksi verkkopankissa maksujen vahvitukset jälleen normaalisti. Tehkää päivitys linkistä tästä. Säästöpankki
Asiakaspalvelu.

Kieliasu oli melkoisen hyvä – vain pari kirjoitusvirhettä, ja jossakin kohtaa tarkempi kieliopin tuntija olisi todennut, että ”nyt oli huonosti ilmaistu”.

Jos linkistä painoi, pääsi tällaiselle sivulle: (juttu jatkuu kuvan alapuolella)

Tämäkin sivu oli kohtuullisen taitavan näköinen väärennös ja melkoisen hyvää suomea. Asiakkaan käskettiin kuvata avainlukukortti ja ladata sitten kuva sovelluksen kautta heille.

Asiakasta vielä varoitettiin, että passia tai henkilökorttia ei pidä lähettää, avainlukukortti riittää.

Kun kaiken tämän menee tekemään, voi taatusti sanoa kaikille rahoilleen ”hei”.

Moni voi mennä tähän vipuun, vaikka huijauksista on varoitettu. Poliisi ja pankki korostavat, että he eivät koskaan kysy avainlukukortteja tai tunnuslukuja keneltäkään asiakkaalta puhelimessa tai sähköpostilla.

Comon toimittaja tajusi luonnollisesti, että kyseessä oli huijaus. Mutta ehkä suurin varmuus tuli sen kautta, että vaikka viesti tuli ”Säästöpankista”, niin hänellä ei edes koskaan ole ollut tiliä Säästöpankissa. Hah haha!

Lisää luettavaa