Onko kasviksia syövillä parempi seksielämä?

Tutkimuksen mielestä näin voi olla.

18.10.2022

Picadelin teettämä ja tutkimuslaitos Kantarin toteuttama kansainvälinen tutkimus osoittaa, että ruokavaliolla ja henkisellä hyvinvoinnilla voi olla yhteyttä. Ne tutkimuksen vastaajista, jotka eivät syöneet hedelmiä ja vihanneksia ruokavaliosuositusten mukaan, kärsivät enemmän stressistä, mieleen liittyvistä sairauksista ja olivat tyytymättömämpiä ihmissuhteisiinsa ja seksielämäänsä.

Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee hedelmien ja vihannesten päiväannokseksi 400 grammaa. Puolet suomalaisista, 42 prosenttia, syö kasviksia vain 1–3 kertaa viikossa.

Kasvipainotteinen ruokavalio näyttää vaikuttavan myös ihmissuhteisiin ja rakkauselämään. Tarpeeksi kasviksia syövät olivat tyytyväisempiä suhteeseensa. Suositusten mukaan kasviksia syövistä suurin osa (63 prosenttia vastaajista) kuvailivat sitä hyväksi tai erittäin hyväksi. Suurin osa suositusten mukaan syövistä vastaajista (51 prosenttia) oli tyytyväisiä myös seksielämäänsä. Liian vähän kasviksia syövistä ainoastaan vajaa kolmannes (32 prosenttia vastaajista) tunsi olevansa yhtä tyytyväisiä.

Lisää luettavaa