Pankille ei kannata v…uilla – näin kävi naiselle joka niin teki: Rahat jäädytetty!

15.06.2016

Pankeilla on nykylain mukaan velvollisuus tuntea asiakkaansa. Esimerkiksi tämän jutun toimittajaa yritettiin tavoittaa puhelinsoitoin ja verkkopankin viestein useita kertoja. Kun sitten toimittaja meni asioimaan Danskebankiin hävitettyään verkkopankkitunnuslipukkeensa, kassahenkilö totesi:

-Hyvä että tulit. Olemme joutuneet jopa jäädyttämään ihmisten tilejä, kun emme saa heitä kiinni. Annatko nyt ajokorttisi, niin voin skannata sen järjestelmäämme ja kaikki on hyvin.

Toimittaja antoi. Kaikki hyvin. Pennosia ei viedä.

Toisin kävi detroitilaisnaiselle, kertoo Mirror-lehti. Pankilla on myös velvollisuus tietää, mistä asiakkaan rahat ovat tulleet. Lue: harmaan talouden estäminen.

Tämä nainen oli saanut perintöä ja nostanutkin 50 000 dollarista jo 8 000 dollaria ja 5 000 dollaria. Kun hän kolmannella kerralla meni nostamaan, alkoivat kyselyt summasta. Nainen, joka on mustaihoinen, veti herneet nokkaan, kimpaantui, syytti rasismista ja totesi ettei hänen rahansa kuulu muille.

Kyllä kuului. Tili on nyt jäädytetty. Nainen pähkäilee asian kanssa, sillä perheelle on tulossa juhlat, joiden järjestämiseen rahaa tarvitaan, mutta hän ei voi nyt käyttää varojaan.

Lisää luettavaa