Poliisi aloittaa Harvaturva-toiminnan – aikoo näkyä maaseuduilla enemmän

Poliisin uusi strategia yhdistää eri poliisilaitosten voimavarat.

27.05.2021

Poliisin hälytystoiminnalle asetetaan uudet toimintavalmiusaikatavoitteet. Poliisi aikoo olla niin kutsutun Harvaturva-toiminta-ajatuksen myötä enemmän läsnä harvaan asutuilla alueilla.

Tiettyjä harvaan asuttuja alueita varten on laadittu suunnitelma, jonka mukaan kiireellisiin hälytystehtäviin lähtee aina lähin vapaa poliisipartio yhteistyöpoliisilaitosten alueilta. Suunnitelman mukaan hälytystehtäviltä jäävää työaikaa kohdennetaan muun muassa liikennevalvontaan.

– Toimintavalmiusajan ylläpitämiseksi alueille kohdennetaan poliisin partioita niin liikenne- kuin valvonta- ja hälytystoiminnoista. Hälytystehtäviltä jäävää aikaa kohdennetaan muun muassa liikennevalvontaan riippumatta siitä, minkä toimintasektorin partiosta on kyse, poliisiylitarkastaja Hannu Kautto Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisi tulee Kauton mukaan hankkimaan muun muassa uusia tarkkuusalkometrejä, jolloin rattijuopumusepäilyissä henkilöä ei pääsääntöisesti tarvitse kuljettaa verikokeeseen.

– Partio säilyy siis aiempaa useammin toiminta-alueella, hälytysvalmiudessa. Harvaturva-toiminnan myötä myös liikennevalvonnan suunnitelmallisuus ja poliisilaitosrajat ylittävä yhteistyö lisääntyy ja liikenneturvallisuustyön alueellinen tasapuolisuus lisääntyy, Hannu Kautto sanoo.

Lisää luettavaa