Poliisi julkaisi 1950-luvulla syntyneen pedofiilin kuvan – tunnetko sinä hänen uhrinsa?

Uhria etsitään.

29.07.2019

Poliisi jahtaa 1950-luvulla syntynyttä suomalaismiestä.

”Poliisi epäilee 1950-luvulla syntynyttä miestä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jotka ovat tapahtuneet useiden vuosien aikana vuodesta 2006 alkaen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet miehen asunnossa Helsingin Laajasalossa.

Rikosten uhreiksi on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan joutunut ainakin kaksitoista tekoajankohtana alaikäistä tyttöä. Poliisi epäilee miestä muun muassa useasta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksista epäilty on vangittu”, poliisista kerrotaan täällä ja jatketaan:

”Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska se on välttämätöntä rikosten selvittämiseksi. Kyseessä on vakava lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten kokonaisuus, joten selvittämisintressi on erittäin suuri. Kuvan avulla henkilöt, jotka ovat olleet miehen kanssa tekemisissä, voivat arvioida, onko heillä mahdollisesti tietoja, jotka voivat edistää rikostutkintaa.

– Tiedossamme on ainakin yksi asianomistaja, jonka henkilöllisyyttä emme vielä ole saaneet selville. Voi olla, että osa uhreista ei edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä epäillyn tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.”

Poliisi tiedotteen voit lukea täältä.

Täältä löydät hyväksikäyttäjän kuvan.

Lisää luettavaa