Poliisi teki Helsingissä järkyttävän löydön naisen kotoa – rikoskomisario varoittaa kansalaisia

Älä tue pentutehtailijaa.

18.01.2019

Helsingin poliisi ja eläinlääkäri ovat tehneet Itä-Helsingissä asuvan naisen kotiin ratsian. Asunnosta löytyi 26 todella huonossa kunnossa olevaa pientä koiraa.

Neljä koirista on jouduttiin lopettamaan välittömästi. Loput lopetettiin asiantuntijoiden tutkimisen jälkeen. Tilat, joissa ne elivät, olivat pimeät ja ahtaat.

Koirat on tuotu laittomasti Suomeen Viron kautta EU:n ulkopuolisista maista. Näissä maissa on raivotautia ja muitakin vaarallisia sairauksia.

Epäilty on myynyt koiria netissä ainakin nimimerkeillä Kornelia ja Lea. Ostajia ei epäillä rikoksista.

Ostajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostitse elainsuojelurikokset.helsinki@poliisi.fi.

Rikoskomisario Anne Hietala vetoaa koiran hankintaa suunnitteleviin ja muistuttaa, että jokainen joka ostaa pennun epämääräisistä olosuhteista, edistää rikollista toimintaa.

– Rikolliset jatkavat tätä toimintaa niin kauan kuin suomalaiset ostavat. Vaikka epämääräisistä olosuhteista ostetun pennun ostohinta olisi pieni, voivat kulut kasvaa suuriksi, jos pentua joudutaan käyttämään usein eläinlääkärissä tai pahimmassa tapauksessa pentu kuolee nopeasti. Rikollisia ei kiinnosta, minkälaista olosuhteista pennut ovat peräisin ja millaisia sairauksia niillä mahdollisesti on. Rikollinen on tyytyväinen kun saa rahansa.

Lisää luettavaa