Poliisi tutkii kaksikon puuhia Kaakkois-Suomessa – vahingot puolisen miljoonaa euroa

Esitutkinta on pian suoritettu.

19.05.2023

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella on tutkittu vuoden alusta saakka omaisuusrikosten sarjaa. Kahden Suomessa asuvan ulkomaalaisen epäillään poliisin mukaan anastaneen suuria määriä metallia ja erilaisia kaapeleita. Esitutkinta on pian lähtemässä syyttäjän pöydälle.

Kahden pääepäillyn lisäksi omaisuusrikoksista epäillään viittä henkilöä. Rikossarja käsittää kokonaisuutena 18 törkeää varkautta, viisi varkautta, neljä varkauden yritystä sekä liitännäisrikoksia.

Rikokset ajoittuvat vuoden 2021 lopusta vuoden 2023 alkuun. Niitä on tehty useilla eri alueilla, muun muassa Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Kaksi pääepäiltyä on vangittu tammikuussa ja he ovat edelleen vangittuina.

Tekijöiden epäillään tunkeutuneen yritysten piha-alueille, joista he ovat anastaneet metallituotteita. Lisäksi heidän epäillään tunkeutuneen kaapelikelojen säilytyspaikkoihin, joista on anastettu kaapelia katkomalla tai kokonaisina keloina. Anastettu omaisuus on muutettu rahaksi myymällä sitä romumetalliyrityksille. Rikossarjassa aiheutettu rikosvahinko on yhteensä lähes puoli miljoonaa euroa.

Romumetalliyrityksen kohdalla asiaa on tutkittu törkeänä rahanpesuna. Esitutkinnan aikana on tehty huomattavan suuri vakuustakavarikko.

Lisää luettavaa