Poliisi varoittaa Meri-Lapin asukkaita ja netin käyttäjiä

Petossarja.

29.01.2022

Meri-Lapin poliisissa on viime aikoina kirjattu useampia petosilmoituksia. Alkunsa tapahtumat ovat saaneet siitä, että kansalainen on saanut Facebookin messengerin kautta viestin tuntemaltaan henkilöltä.

Viestissä tuttava kertoo houkuttelevasta kilpailusta tai arpajaisista, missä on hyvät mahdollisuudet saada tuntuvia voittoja.

Todellisuudessa viestittäjä ei ole ollut ruudulla näkyvä tuttu, vaan tuttavan tili on kaapattu ja viestittäjä on ulkopuolinen huijari, poliisi varoittaa.

Poliisin mukaan huijari on onnistunut houkutteluviesteillään saamaan pankkitunnuksia tai korttitietoja, joita hyväksikäyttäen on onnistuttu anastamaan rahaa pahimmissa tapauksissa useampia tuhansia euroja.

Viime aikoina on poliisille tullut myös ilmoituksia, joissa nettipalstalla tavaraa myyvälle ehdotetaan kuriiripalvelun käyttämistä tavaran toimitukseen ja myyjältä pyydetään vakuutusmaksua kyseiselle toimitukselle. Todellisuudessa mitään vakuutusta lähetykselle ei ole kukaan ollut lunastamassa, vaan maksu on mennyt huijareille. Usein näissä tapauksissa huijauksen tekijät löytyvät ulkomailta.

Poliisi neuvoo, että kenenkään ei kiireessä pitäisi lähteä antamaan maksutietojaan kenellekään.

-Vanha viisaus  pätee asiassa. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin eipä se usein totta olekaan. Tavaraa myyvän ei tule maksaa ostajille minkäänlaisten kuriiripalvelujen vakuutusmaksuja, poliisi varoittaa.

Lisää luettavaa