”Poliisi voi heittää sinut putkaan, jos häntä vituttaa”: täysin syytön nainen joutui putkaan Helsingissä, hän väittää – poliisien mielivalta järkyttää

Poliisi saa Suomessa tehdä mitä haluaa. Valitettavasti.

07.12.2017

Facebookissa eräs nainen kertoo, miten joutui eilen putkaan. Syynä näyttäisi olevan poliisien mielivalta.

”Tulin pyörätietä Töölön suunnasta, havaitsin auton pyörätiellä ja pysähdyin muutamia metrejä ennen autoa. Parkkeerasin pyörän, otin hanskat kädestä ja repun selästä, kaivoin sieltä kameran ja otin pari valokuvaa autosta. Pakkasin kameran takaisin reppuun, laitoin repun selkään ja hanskat käteen. Tein tämän kaikessa rauhassa, eikä mitään tapahtunut. Vasta kun valmistauduin lähtöön, autosta tuli ulos vanhempi konstaapeli, joka ilmoitti olevansa poliisi ja kysyi, onko minulla henkilöllisyystodistusta mukana”, nainen kertoo ja jatkaa:

”Sanoin että en muista onko se mukana (en ollut varma ja lopulta kävi ilmi että ei ollut). Autosta tuli ulos myös toinen poliisi. Kysyin, miksi minun pitää näyttää henkilöllisyystodistus. Vastaus oli, että sovin tuntomerkkeihin jostain naisesta, joka oli heittänyt pullon jossain, ja heidän “epäilyksensä heräsivät”, kun otin kuvia poliisiautosta. Tuntomerkit, jotka he ilmoittivat minulle, olivat: Nainen pyörällä, mustat vaatteet. Totesin että tällaisia mahtaa olla Helsingissä aika monta. Totesin myös, että jos olisin heitellyt pulloja niin en kyllä varmaan sen jälkeen tulisi hengailemaan poliisiauton läheisyyteen ja ottamaan siitä valokuvia.”

Tämä ei poliiseille riittänyt, vaan nainen vietiin putkaan.

”Poliisit ottivat minut kiinni ja penkoivat laukkuni. Omaisuuteni takavarikoitiin ja minut vietiin toiseen poliisiautoon (joka ilmeisesti kutsuttiin paikalle tätä varten). Poliisiauto seisoskeli paikallaan ehkä vartin, jonka jälkeen vei minut 500 metrin päähän Kisahallin asemalle putkaan. Minulle kerrottiin putkakopin varustuksesta. Muista oikeuksistani sain tietää vasta paperista sen jälkeen kun minut oli suljettu putkaan. Siinä luki mm. että minulla on oikeus saada tietää, mistä syystä olen menettänyt vapauteni. Sitä ei ollut kerrottu”, nainen jatkaa kokemuksestaan.

Koko kirjoituksen löydät TÄÄLTÄ.

Lisää luettavaa