Poliisi: Ylöjärvellä trokataan pulloja – asia selvitteillä, ja seuraavaksi poliisi toivoo, että nuorten vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa

Poliisi tutkii.

02.06.2023

Poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa alaikäiset ovat ostaneet toisiltaan alkoholia niin että alkoholin alkuperästä ei ole mitään tietoa.

Sisä-Suomen poliisi on aloittanut asian selvittämisen ja haluaa muistuttaa, että mahdollisen korvikealkoholin nauttiminen voi olla hengenvaarallista.

Poliisi kehottaa huoltajia puhumaan asiasta nuorten kanssa. Omaa nuorta on syytä muistuttaa, ettei päihteitä tule ottaa vastaan tuntemattomilta, eikä tuntemattomia aineita tule nauttia. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos ja alkoholin hallussapidosta alaikäisenä voi seurata sakkorangaistus. Päihtyneestä nuoresta ilmoitetaan myös huoltajalle sekä lastensuojeluviranomaiselle.

Poliisi valvoo Pirkanmaalla nuorison juhlintaa tehostetusti läpi koulujen päättäjäisviikonlopun ja turvaa kaikkien kesäloman aloitusta.

Poliisi toivoo huoltajilta myös yhteistyötä. Poliisi muistuttaa vanhempia olemaan tavoitettavissa läpi päättäjäisviikonlopun ja olemaan illan aikana yhteydessä nuoriinsa.

Lisää luettavaa