Pyhimykseltä radikaalia puhetta – tarkoittaako tämä että?

Pyhimys ei enää diggaa somen ideasta.

05.06.2023

Räppäri Pyhimys on uuden edessä. Hän postaa Instagramissa, ettei ole juurikaan tullut käyttäneeksi somea.

-Nyt ku on selkeesti taas tämmönen etsikkoaika, niin ehkä parempi vaan siirtää tän tilin hallinta managementin puolelle. Sinänsä some on mun mielestä vähemmän toksinen ku pari vuotta sitten (tai sit oon vaan semmosessa kuplassa), mutta siinä tarkotuksessa, mihin mä tätä oon käyttäny, eli musiikin ohessa tiedottamiseen ja erilaisten projektien taustalla vaikuttavan elävän olennon tarkoitusperien, tyylin ja ajatusmaailman esittelemiseen tää ei enää toimi. Algoritmit vaatii joko ulospäinsuuntautunutta ja aktiivista julkaisutoimintaa tai rahaa. Tää on harmi, koska mä en tiedä miten tavottaisin ne kuulijat jotka sitä musaa haluaa kuunnella kun sitä ilmestyy, kun ennen siihen riitti, että seurasi tiliä. No, ehkä joku keksii uuden somen, joka ei vaadi sitä, että pitää tehä hassuja tansseja tai sketsejä, joista usein tulee itse musaa keskeisempiä pop-tuotteita, ja ehkä joku Facebookin event-tyyppisen toiminnon, josta vois jotenkin päätellä minkä verran porukkaa on tulossa, mies pähkäilee.

Nyt hänestä tuntuu kuitenkin, ettei hänen kohdallaan some ja todellisuus kohtaa.

-Parempi ettei käytä energiaa sen miettimiseen, miten joku keikan tai biisin mainos saisi viraalit tuulet siipiensä alle. Eli nähään joskus jossain, kun edelleen teitä kuitenkin tuhansia näen ihan livenä joka viikko, Pyhimys toteaa.

Jättikö Pyhimys näillä sanoin somen? Oliko tämä viimeinen henkäys ja tervehdys? Onko hänen tilinsä tulevaisuudessa levy-yhtiön kaikuja?

Lisää luettavaa