Rakastetun suomalaisartistin shokkipäätös – lopettaa oman hyvinvointinsa takia

Kaikkea hyvää jatkoon!

14.05.2024

Kotimainen indiepoppari Iisa vetäytyy tämän vuoden päätteeksi sooloprojektillaan popkentältä.

Viisi sooloalbumia vuosina 2014–2024 julkaissut laulaja–lauluntekijä soittaa ennen telakalle jäämistään yhtyeineen 7. joulukuuta Tunteilla 2013–2024 -juhlakonsertin Helsingin Savoy-teatterissa. Ennen Savoy-teatterin konserttia Iisa nähdään vielä Hardcore-kiertueeseen kuuluvilla kesän festivaalikeikoilla.

Juhlakonsertin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15.5. klo 10 Lippupisteeseen.

Iisa kertoo päätöksestään seuraavaa:

”En halua sanoa jäähyväiskonsertti, sillä tulevaisuus on monesti toisenlainen, kuin millaiseksi sen tässä hetkessä kuvittelemme. Mutta ympyrä on sulkeutunut, eikä minulla ole Iisalle tämän vuoden jälkeen jatkosuunnitelmia lyhyemmällä tai pidemmällä aikavälillä. Tässä kohtaa musiikillinen urani Iisa-artistinimellä pysähtyy joulukuussa Savoy-teatteriin. Työni musiikintekijänä ja taiteilijana on kesken, enkä ole katoamassa minnekään Iisan hiljenemisen myötä. Oman hyvinvointini ja taiteellisten ambitioiden vuoksi on kuitenkin tullut aika asemoida itseni taiteilijana uudelleen”, Iisa sanoo ja jatkaa:

”Tässä artistikokoluokassa toimitaan ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti, mutta vääriä kaupallisen kentän mittareita vasten ja jatkuvasti samoista, pienen markkina-alueen pienistä resursseista taistellen. Toiminnan kulut kasvavat jatkuvasti ja tekemisen – esimerkiksi kiertueiden – saaminen millään tavalla taloudellisesti kannattavaksi on koko ajan kaukaisempi visio. Puhumattakaan siitä, miten taiteilijoiden olematon työttömyysturva ja pakkoyrittäjyyteen sidottu etuisuuksien piiriin kuulumattomuus vaikuttavat ihmisiin, jotka musiikki- ja kulttuurikentällä toimivat.”

Keikkatiedot videon alla.

Iisa: Tunteilla 2013–2024 -juhlakonsertti, 7.12.2024, Savoy-teatteri, Helsinki

Konsertin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15.5.2024 klo 10 osoitteessa lippu.fi.
Liput: 36,90 € (sis.palvelumaksu).

Lisää luettavaa