Ravintoloitsijan kauhunhetket: Poke sammui!

Sarjassamme ravintolamaailman hulluuksia länsisuomalainen ravintoloitsija muistelee Comolle ikimuistoista portsarikokemustaan. Luonnollisesta syystä hän ei halua ravintolaansa mainittavan nimeltä.

Kävi nimittäin niin, että portsari nukahti ravintolan pöytään, eli suomeksi sanottuna sammui.

-Se oli todella noloa. Tietenkin pitää nyt kertoa se lieventävä seikka, että eihän poke ollut meillä työtehtävissä silloin, vaan vapaa-ajalla. En tiedä kuinka hänelle kihahti niin nopeasti hattuun, ravintoloitsija toteaa.

-No meillä ei nuku pöydissä kukaan, eikä vähiten portsarit. Se on jo lakiasia. Hänet johdateltiin ulos, ja se oli sitten myös viimeinen keikka meillä pokena. Tästä myös opimme sen, ettei oman ravintolan väki eli työntekijät enää saa käydä baarissamme asiakkaana. Ei ole juuri käyneetkään, älyn ihmisiä kun ovat, mutta nyt siihen tuli sääntö.

-Se nyt vaan on jo psykologisesti niin, ettei ole hyvä että asiakkaat ja työntekijät kohtaavat eri rooleissa samojen seinien sisällä. Täällä työntekijä on asiakkaalle työntekijä, aina. Nämä roolien sekoittumiset voivat johtaa ja johtavatkin usein moniin kiusallisiin tilanteisiin, sanoo omistaja.

Ravintoloitsija kertoo, että koettu tilanne oli nöyryyttävä. Asiakkaat tunnistivat portsarin, joten se söi paitsi hänen arvovaltaansa myös ravintolan ja ravintoloitsijan. Kuittailua on saanut kuulla jälkikäteen paljon.

-Poke myös pölähti juovuksissa toimittamaan jotain asiaa keittiön puolelle. Tämä on ankarasti kielletty. Juovuksissa ei tulla henkilökuntatiloihin, eikä tarvitse tulla vapaalla selvinpäinkään.

 

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut