Saattohoitoon ”tuomittu” Jyrki Kasvi sai uskomattomia ilouutisia

Entinen kansanedustaja toteaa, että toivonkipinä heräsi.

07.02.2021
By Sanna Pudas - https://photos.google.com/share/AF1QipMETAgWdhi9d2v8ug2VPgSQq-1fQG7HrtTLKvn2xDOovE7mKD16bdFWIk_a4pRHqQ?key=enRvWVJ2SFRBZE1MeDJfUGFuUC1CdEhvcTV5NjV3" CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62073784

Ex-kansanedustaja Jyrki Kasvi kertoi muutama päivä sitten julkisuudessa joutuneensa saattohoitoon. Virtsarakonsyöpää ei enää hoidettaisi.

Kasvi kuvasi blogikirjoituksessaan kuolevansa ikään kuin turhaan, sillä hänen tilanteeseensa olisi mahdollista löytää toimiva lääke, mutta sitä ei saa myydä Suomessa.

Jutun julkaisemisen jälkeen on tapahtunut pikaisessa ajassa paljon.

-Olen hämmentynyt. Viime blogini jälkeen olen saanut valtavan määrän puheluita, sähköposteja ja muita viestejä. Myötätuntoa, kannustusta ja avuntarjouksia. En osannut kuvitella, miten monia minun elämäntilanteeni, syöpähoitojen lopettaminen ja saattohoitotuomio kosketti.  Sosiaalinen media näytti kauniimmat kasvonsa juuri, kun olin menettänyt toivoni, hän toteaa.

-On selvinnyt, että eräs yksityinen sairaala pystyy hankkimaan lääkettä omien yhteyksiensä kautta Suomeen jo nyt, mutta hoito maksaa alustavan arvion mukaan noin 20 000 euroa kuussa. Niin moni on kuitenkin ilmoittanut haluavansa auttaa minua, myös taloudellisesti, että uskalsin varata lääkäriajan.

-Vaikka palliatiivisen hoidon yksiköstä tultiin jo kotikäynnille, pieni toivonkipinä on alkanut jälleen hehkua, Kasvi kirjoittaa.

Lääkkeen toimivuudesta ei vielä tiedä, mutta se saattaa purra jopa 50-prosenttisella todennäköisyydellä.

Jyrki kartoittaa mahdollisuuksia sille, että häntä voitaisiin tukea taloudellisesti asiassa ja että hän myöhemmin, tilanteensa ratkettua, perustaisi säätiön.

Lisää luettavaa