Sabina Särkkä harmittelee ihomuutoksiaan

Aurinko armas. Ei aina niin armas.

07.06.2023

Kauneuden ammattilainen Sabina Särkkä on harmitellut ikäviä ihomuutoksiaan sometarinaosuudessaan.

-Mä huomasin, et mul tuli pigmenttimuutoksia ennen tota reissuu tohon otsaan, ja ne tuli niin kuin päivässä, Sabina ihmettelee.

– Tää on muistutus kaikille. Muistakaa suojata ihoanne. Kiitätte myöhemmin siitä, Sabina varoittelee muita kauneudestaan ja ulkoäöstään tarkkoja.

Sabina toteaa suoraan, että ketutus on kova:

– Mua oikeesti harmittaa nää ihan suunnattomasti.

Sairaala Siluetin sivuilla kerrotaan, että pigmenttimuutoksia ovat erilaiset värimuutokset ihossa. Niitä voi esiintyä joko kasvoissa tai vartalolla, mutta yleisimpiä nämä ovat auringolle altistuvilla kasvojen ja decolteen alueella. Pigmenttimuutokset, joita usein kutsutaan myös maksaläiskiksi tai melasmaksi, voivat esiintyä tummina isompina alueina esimerkiksi rintakehässä taikka sitten pieninä tarkkarajaisina alueina esimerkiksi otsassa tai poskessa.

Edelleen sairaala kertoo, että ennaltaehkäisynä pigmenttimuutoksiin toimii ainoastaan hyvä ihonhoito sekä tehokas suojautuminen auringolta. Jo olemassa olevia pigmenttimuutoksia voidaan hoitaa esimerkiksi laser-hoidoilla, kemiallisilla kuorinnoilla sekä pigmenttiä kuorivilla, tasoittavilla sekä kirkastavilla tuotteilla.

 

Lisää luettavaa