Sairaalapotilas teki hämmentävän havainnon hoitajista länsisuomalaisessa sairaalassa

Comon toimittajan lähipiiriin kuuluva henkilö vietti jonkin aikaa länsisuomalaisen ison sairaalan osastolla hoidettavana. Hoito oli ensiluokkaista, mutta erikoinen asia jäi mieleen.

Ex-potilas kertoo Comolle, että todella monella häntä hoitaneella sairaanhoitajalla – ja niitä on viikonkin sairaalareissun aikana ainakin kolmekymmentä – oli hajuvettä.

-Eriasteisesti, mutta oli kuitenkin. Kenellä enemmän kenellä vähemmän. Ei kuitenkaan kenelläkään niin että siitä olisi pilvi tullut. Rupesin tätä oikein mietiskelemään, että onkohan tällainen nyt ihan kamalan yleistä. Ei se ainakaan tarkoituksenmukaista ole, ja esimerkiksi ihotautien osaston ovessa lukee, ettei sinne saa mennä hajustettuna kukaan. Tämän ymmärtää. Mutta samalla peräänkuulutan sitäkin, ettei muillakaan osastoilla olisi hyvä, että hoitajat käyttävät tuoksuvaa kosmetiikkaa tai hygieniatuotteita, ex-potilas toteaa.

Oliko ”hajuista” haittaa?

-Ei varsinaisesti minulle, mutta leikkauksen jälkeen tunsin oloni monena päivänä ”ellottavaksi”, eikä edes ruoka maistunut. Kyllähän siinä tilanteessa jokin outo tuoksu voi tulla ällöttämään vielä enemmän.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut