Salkkarit-kaunottarelle tehtiin ulosteensiirto – siis anteeksi mikä?

Kerttu Rissanen avoimena.

30.08.2022

Salatuista elämistä tuttu Kerttu Rissanen on kärsinyt pitkän aikaa suolisto-ongelmista, joutunut olemaan antibioottikuureilla ja sairauslomallakin. Nyt hän kertoo hänelle tehdystä ulosteensiirrosta.

-Kesän viimeisiä päivä ja vihdoin pikkusen jo hymyilyttää. Mulle tehtiin ulosteensiirto eilen, koko kesän olin kärsiny clostridium difficile -suolistobakteerista ja olo oli jo todella huono. Ei uskalla vielä täysin iloita, mut olo on tänään jo selkeästi parempi ja tuntuu että tää todella toimii, jee!
En kyllä tienny et voi tällanenki kamaluus antibioottikuurista tulla.

-Toipuminen vielä kesken ja keho on heikko, mut tänään elämä on taas tuntunut pitkästä aikaa kivalta! Arvostaa terveyttä aivan eri tavalla, niinku pitäis joka päivä muistaa arvostaa. Toivon et pääsisin pian jo kevyemmin alottelemaan jumppajuttuja! Kerttu kirjoittaa.

Hän toteaa pääsevänsä rautainfuusioon syksymmällä.

-Eli mun raudanpuuteanemiani pitäis kans syksyn aikana parantua. Mä oon kiitollinen että oon saanut julkiselta puolelta näin hyvää hoitoa ja kaikki sairaanhoitajat ja lääkärit ovat olleet kullanarvoisia! Iso kiitos ja arvostus! Kerttu kiittelee.

Ulosteensiirto on toimenpide, jossa potilaan paksusuoleen siirretään tavallisimmin jonkun lähiomaisen ulostetta. Myös jonkun muun terveen luovuttajan ulostetta voidaan käyttää. Tällä pyritään palauttamaan paksusuoleen sen normaali bakteerikanta, joka on syystä tai toisesta muuttunut sairaalloiseksi,

Lisää luettavaa