Savolaisnainen kohtasi huijarin Facessa: Tililtä pöllittiin 150 000 euroa

Huijari iski.

02.06.2023

Itä-Suomen poliisin tietoon on tullut viimeisten viikkojen aikana joitakin nettihuijauksia. Rahalliset menetykset ovat olleet jopa yli 150 000 euroa kerralla. Näin kävi pohjoissavolaiselle naiselle.

Huijauksissa asia on mennyt niin, että uhri on saanut ensin Facebook-messengerin kautta viestin, joka on näyttänyt tulevan uhrin Facebook-kaverilta. Todellisuudessa viestin on lähettänyt huijari, joka on aiemmin kaapannut uhrin kaverin Facebook-tilin.

Tämän jälkeen huijari on pyytänyt uhrilta ensin puhelinnumeroa jotain kilpailua varten ja kohta hän on ilmoittanut, että he ovat saaneet voiton.

Tämän jälkeen on kysytty uhrin tilinumeroa sekä verkkopankkitunnuksia, jotta voittorahat saadaan siirrettyä uhrin tilille. Todellisuudessa huijari tyhjentää uhrin pankkitilin heti pankkitunnukset saatuaan.

Poliisi varoittaa huijareista: mikäli saat itsellesi viestin, jossa kaverisi kyselee sinulta puhelinnumeroasi, niin soita tälle kaverille, lähetä sähköpostia tai tekstiviesti ja kysy onko hän ollut oikeasti viestin lähettäjä. Samalla kaverisi voi tarkastaa, onko hänen sosiaalisen median tilinsä mahdollisesti kaapattu.

Muista että omia pankkitunnuksia ei tule antaa kenellekään sosiaalisessa mediassa tai niiden keskustelukanavissa. Aina, jos sinulta kysytään pankkitunnuksia sosiaalisessa mediassa, puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä, niin asialla on mitä todennäköisimmin huijari.

 

Lisää luettavaa