Shirly Karvinen paljasti kärsineensä ahmimishäiriöstä – varoittaa nyt siitä mistä se aiheutui!

Varoituksen sanoja.

30.12.2023

Shirly Karvinen kertoo aikoinaan dietanneensa, eikä hän suosittele sellaista kenellekään. Hän itse ei koskaan aio enää dietata.

-Varsinkin nyt joulun alla kun somessa näkyi erityisen paljon mitä kaikkea ihanaa ihmiset syö, siinä rinnalla nousee myös mainokset verkkovalmennuksista. Erityisesti sellaset mitkä lupaa isoja painonpudotuksia tosi lyhyessä ajassa. Ymmärrän, että ne voi tuntua houkuttelevilta, mutta ennen kun naputat sellasen ostoskoriin niin lue tämä, nainen kirjoittaa Instassa ja jatkaa:

-Harvoin nopeita dramaattisia tuloksia saadaan ilman mitään haittavaikutuksia. Ainakaan mä en usko siihen. Oon ollut mun elämäni ainoalla dieetillä vuonna 2016 kun valmistauduin Miss Universum -kisoihin ja se vahingoitti mun suhdetta ruokaan tosi moneksi vuodeksi. Sitä ennen mulla ei ollut koskaan ollut asian kanssa ongelmia. Kärsin aalloissa ahmimishäiriöstä ja erityisesti niinä aikoina ruoka ja sen kontrolloimisen yritys hallitsi mun elämää. Siitä seurasi paljon ahdistusta, itseinhoa ja syyllisyyttä kun kontrolli petti. Vasta viimeiset pari vuotta koen, että oon vihdoin päässyt takaisin siihen mindsettiin missä olin ennen dieetin aloittamista vuonna 2016 ja suhtaudun itseeni ja ruokaan neutraalisti, jopa lempeesti. Silti edelleen jos mulle tulee edes vähääkään fiiliksiä mitkä muistuttaa mua ahmimishäiriöstä niin iskee pelko ja ahdistus, et ei kai tää kausi ala taas. Ei oo onneks alkanut.

Karvinen haluaa muistuttaa varovaisuudesta ja järkevyydestä.

-En sano, et kaikki valmennukset olis pahasta vaan ne voi parhaimmassa tapauksessa auttaa löytämään tervellisemmät elämäntavat, mutta on hyvä tiedostaa mitä riskejä dieettaamisessa on. Verkkovalmennuksissa on paljon eroja ja vastuullisia valmennuksia löytyy myös paljon. Mä en tuu ikinä elämässäni olemaan uudestaan dieetillä. Mulle sopii ”sopivasti kaikkea” mentaliteetti, nainen päättää.

Lisää luettavaa