Ruokavirasto kertoo suklaaerän takaisinvedosta.
Ruoan takaisinveto tehdään, kun elintarvike voi aiheuttaa terveysvaaran tai se ei täytä lainsäädännön vaatimuksia.
Yleisin syy on mikrobiologinen saastuminen. Elintarvikkeessa voi olla esimerkiksi listeriaa, salmonellaa tai E. colia, jotka voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksiä.
Takaisinveto tehdään myös, jos tuotteessa on ilmoittamaton allergeeni. Tällöin pakkauksesta puuttuu maininta aineesta, joka voi aiheuttaa allergisen reaktion, kuten maito, pähkinä tai gluteeni.
Muita syitä ovat vierasesineet, kuten muovin, metallin tai lasin kappaleet. Tuote voidaan vetää pois myös, jos pakkaus on virheellinen – esimerkiksi siinä on väärä päiväys tai väärä etiketti.
Takaisinveto voi johtua myös kemiallisista jäämistä, kuten torjunta-aineista, tai tuotantoprosessin virheestä. Joskus syynä on se, ettei tuotteen alkuperää pystytä jäljittämään luotettavasti.
Suklaassa voi olla salmonellaa
Itu Biodyn Oy on nyt ilmoittanut vetäneensä myynnistä iChoc Planty Classic 80 g – vegaanisuklaata. Takaisinvedon syynä on, että saksalaisen tuotteen yhdessä valmistuserässä on todettu salmonellaa.
Takaisinveto koskee seuraavaa tuote-erää:
Tuote: iChoc Planty Classic 80 g
EAN: 4044889004595
Eränumero: L25125
Parasta ennen: 07/2026
Myynnissä alkaen: 2.6.2025
Tuotteen kuva:
