Suomalainen liigapelaaja syytettynä taas raiskauksesta

Jo toinen tapaus vähälle aikaa.

20.10.2023

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion noin kaksi viikkoa sitten JYPiä edustavalle Severi Lahtiselle. Hänet tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta.

Nyt Tampereen Tapparassa pelaava 19-vuotias kiekkoilija on saanut syytteen seksuaalirikoksesta. Tappara on julkaissut aiheesta tiedotteen myöhään eilen illalla.

Tapparan SM-liigajoukkueen pelaajaa Topi Rönniä epäillään raiskauksesta. Epäilty rikos on tapahtunut yli kaksi vuotta sitten. Rönni on kertonut rikosepäilystä itse seuralle, tiedotteessa kerrotaan. Kyse on siis epäilystä ja tapaus ratkaistaan käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus ei ole vielä määritellyt asian käsittelypäivää ja tapauksen asiakirjat on määrätty salassa pidettäväksi. Rönni on ollut epäillyn teon tapahtuessa alaikäinen.

-Olen saanut tänään haltuuni asiaan liittyvän haastehakemuksen. Viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet raskaita odottaessa asian etenemistä. Luotan siihen, että asiaan liittyvä tapahtumien kulku tulee selvitetyksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Olen toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta ja keskityn asian käsittelyyn, Rönni sanoo.

-Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro toteaa.

 

Lisää luettavaa