Suomalaisäidin hätähuuto: Koulukiusaaminen sai järkyttävän lopun

22-vuotias tyttö joutui koulukiusatuksi viidenneltä luokalta alkaen.

20.02.2020

Nyt hänen äitinsä on kirjoittanut vetoavan ja avoimen tilityksen hyvinvointisivustolla. Hän sanoo menettäneensä uskonsa paitsi koulukiusaamisen torjumiseen Suomessa myös mielenterveyshoitoon.

-Tyttäreni oli iloinen lapsi, kunnes kaikki muuttui ala-asteella viidennellä luokalla. Sen jälkeen koulunkäynti oli helvettiä, äiti aloittaa.

-Tällä hetkellä lapseni, 22-vuotias tyttäreni käy kaksi kertaa kuukaudessa psykoterapiassa, jonka me itse ja omista rahoistamme kustannamme, tapaa kerran kuukaudessa nuorisopsykiatrisen sairaanhoitajan kanssa, ja käy kaksi kertaa kuukaudessa Nuotti-valmennuksessa. Hän elelee kuntoutusrahan turvin, koska töihin hän ei voi mennä; uusien ja outojen ihmisten tapaaminen on edelleen mahdotonta.

Kaiken takana on kiusaamisesta alkaneet mielenterveysongelmat jotka johtivat itsemurha-aikeisiin. Niihin ei saatu apua, ja äiti toteaakin, että olisiko tytön pitänyt ensin kuolla, että hänet olisi huomioitu.

-Miten katsotaan kuka Suomessa saa apua ja kuka ei? Mitä apua olisimme saaneet jos tyttäreni olisi tappanut itsensä? Olisiko hän silloin ollut riittävän sairas hoidettavaksi? Olisiko tyttäreni elämä ollut helpompaa jos asioihin olisi puututtu jo aiemmin, jos joku olisi uskonut meitä? Olisiko lapseni työkuntoinen ja iloinen? Kuka antaa luvan kenellekin tuhota toisen elämä?

Aina ennen hän sanoo kuvitelleensa, että Suomessa saa apua jos sitä tarvitsee, mutta hänen uskonsa varsinkin mielenterveyden hoitoon on täysin romuttunut. Lue juttu täältä.

Lisää luettavaa