Hymy: Suomalaislaulaja joutui turvautumaan alkoholistien hoitokotiin – vaimo vihjaili erolla

Kuuluisa Minnesota-hoito auttoi.

13.02.2022

Tanssikansan rakastama ja erittäin suosittu lavatähti Mikko Mäkeläinen voi huoletta katsella kevään keikkakalenteriaan. Siinä on jo paljon merkintöjä kesään asti, ja lista täyttyy koko ajan.

Mikko elää elämänsä parasta aikaa ja kertoo tämänhetkisistä kuulumisistaan painetussa Hymy-lehdessä. Jutussa Mikko myöntää rehellisesti olevansa toipuva alkoholisti. Avun hän sai Minnesota-hoidosta.

Alkoholi kuului normaalina asiana perhe-elämään jo Mikon kotona, lapsuudessa.

–  Minä ja sisareni totuimme, että se kuului asiaan. Sitten keikkakiireet, pitkät matkat bussissa ja viikon työputket laivoilla jotenkin sumensivat ajatusmaailman. Se oli yhtä juhlaa. Jo keikkabussissa piti korkata. Laivalla oli joka ilta uudet bileet, kun virkeät matkustajat astuivat laivaan pitämään hauskaa, hän muistelee Hymylle.

Mikon äiti kuoli syöpään vuonna 2013.

–  Se lisäsi kupin ottoa, Mikko sanoo Hymyssä.

Sitten bändiläiset ja lähipiiri alkoivat jo vihjailla, että nyt miehelle maistuu liikaa. Pysäyttävin oli kuitenkin vaimon uhkaus erosta.

–  Jännitti valtavasti mennä sinne (Minnesota-hoitoon). Ajattelin, että pystynkö. Kahden hengen huoneissa siellä asuttiin kuukausi, ja hoitoon kuului sitten 11 kuukauden jatkohoitojakso tapaamisineen. Menetelmään kuului muun muassa kuulla läheisten kommentteja siitä, millainen olen ollut humalassa. Itse ei saanut sanoa mitään, piti vain kuunnella. Kutsuin sitä hellän leikkisästi juoppoakatemiaksi.

Uusi elämä on täynnä mielekästä tekemistä, kuten urheilua. Hän kertoo Hymylle, että kaikenlainen velttous, asioiden siirtäminen tulevaisuuteen, äreys ja lyhytjännitteisyys loistavat nyttemmin poissaolollaan.

Lisää luettavaa