Suomalaislegenda lopetti keikkailun jo 56 vuotta sitten kolariin – palaa nyt juhlistaen uraansa lavalle!

Lasse Liemola.

10.08.2022

Koko kansan tuntema Lasse Liemola täyttää 85 vuotta 5. syyskuuta. Mies juhlistaa syntymäpäiväänsä samana iltana pidettävässä juhlakonsertissa Savoy-teatterissa, Helsingissä.

Lavalle nousevat Liemolan lisäksi muun muassa Eino Grön, Kai Lind, Pirkko Mannola ja Ritva Oksanen. Konsertin juontaa Markku Veijalainen. Liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

-Olin itse 1950-luvulla nuorisoidoli, joten olenks mä nyt sitten entisten nuorten idoli, Liemola naurahtaa julkisuuteen.

Lasse Liemolan ura alkoi 1950-luvulla, kun levy-yhtiöt etsivät kuumeisesti kotimaista vastinetta ulkomaisille idoleille, joita erityisesti kaupunkilaisnuoriso seurasi innoissaan. Tumma ja komea Liemola osasi laulaa, ja hän sopi Suomen Paul Ankan rooliin erinomaisesti.

Liemola lopetti aktiivisen kiertuekeikkailun 1966. Osaksi syynä oli paha autokolari, johon hän joutui keikalta palattuaan. Tämän jälkeen hän loi uran liike-elämässä ja osallistui myös Helsingin kunnallispolitiikkaan.

Liemola on kuitenkin jatkanut esiintymistä tarkoin valiten aina näihin päiviin saakka. Viimeksi hänet nähtiin Aikansa Idolit -kiertueella yhdessä Pirkko Mannolan, Kai Lindin ja Dannyn kanssa.

Lisää luettavaa