Suomalaismiehen ottama ällistyttävä kuva leviää maailmalla!

Markus Kiili ottaa häikäiseviä luonto- ja revontulikuvia, jotka herättävät huomiota myös maailmalla.

-Jonkun verran niitä on levinnyt. Enimmäkseen nettilehtiin, kun niissä revontulikuvat tuppaavat näyttämään paremmilta kuin painettuna. Spiegel, Express, 20 minuten, Huffington Post, mies luettelee. Myös venäläismedia on julkaissut kuvia, Kiili sanoo Comolle.

Yksi suosituimmista lienee Äkäsmylyllä maaliskuussa napattu kuva.

-Australiasta sain viestiä, että se oli siellä iltauutisten kuvituskuvana.

Kiili toteaa, että hänellä harrastus lipesi vahingossa työn puolelle. Nyt hän katsoo mitä siitä seuraa. Siviiliammatiltaan mies on eläinlääkäri.

-Reilu pari vuotta sitten muutimme Äkäslompoloon, kun olin myynyt osuuteni eläinklinikkayrityksestä. Helmikuussa päätin katsoa, mitä tämä valokuvaus voisi tarjota. Sen jälkeen olen lähinnä valokuvannut. Luontokuvien myynti on tällä hetkellä suurin tulolähde.

Lapin luonnossa Kiiliä kiehtoo sen jatkuva muutos.  Sanotaan, että Lapissa on kahdeksan vuodenaikaa, mutta Kiilin mielestä niitä on paljon enemmän.

-Nyt öiden pimennyttyä revontulet ovat taas alkaneet loistaa taivaalla, ja talvella suuri osa ajastani kuluu paitsi niiden kuvaamiseen myös revontulikuvauksen opettamiseen turisteille, Kiili kertoo Comolle.

Miehen haaveena on monivärinen revontulikuva, jossa revontulet ovat tarkkarajaiset ja kauniinmuotoiset. Samalla kuvassa pitäisi olla muita elementtejä kauniisti aseteltuna.

-Sellainen kuva, jota voi katsoa kauan ja löytää aina jotain uutta.

Time lapse -video:

Aiheet: