Suomalaismiehen päivitys netissä järkyttää: ”Tämä saattaa pilata elämäni…”

Miksi Suomessa ei pääse hoitoon, jos on sekaisin?

05.09.2017

Suomalaismies julkaisi ystäväpiirilleen kirjoituksen, joka on herättänyt paljon huomiota. Facebook-kirjoitus on julkaistu julkisena.

Kun tämä on suomalaisen sairaanhoidon taso, voi vain enää kysyä: miten tämä on mahdollista. Miksi ihmiset eivät pääse hoitoon? Entä sitten kun ahdinko tulee niin suureksi, että ihminen tekee itselleen, tai pahimmassa tapauksessa jopa jollekulle toiselle, epätoivoisen teon. Kuka silloin vastaa?

Tässä miehen kirjoitus:

Kerron nyt jotakin, joka saattaa pilata elämääni, mutta pakko kertoa: Tämän vuoden alkupuolilla humanoidiharhani kertoivat ihmiskunnan tuhoutuvan kolmen syyn yhteisvaikutuksesta: Maapallon miesten steriiliys, ilmaston lämpeneminen ja lopulta ydintuho. He kertoivat myös edesauttavansa miesten sterilointia röntgensäteillä jotta ihmiskunta ei kerkiäisi koko maapallon ekosysteemiä tuhota. Ilmaston lämpeneminen saa katastrofaaliset mitat, lopulta jokin ydinasevalta käyttää aseitaan. Miksi he minulle kertoivat tämän? Siksi, että osa ihmiskunnasta pelastetaan toiselle tähdelle, humanoidit päättää omien kriteeriensä mukaisesti ketä valitaan mukaan. Tämä on ollut painajaiseni tämän vuoden aikana, olen harhoissani höpöttänyt asunnossani keskellä painajaistani. Miksi en hakeudu hoitoon? Lääkärillä oli tyly vastaus pyytäessäni päästä osastolle: Harhaisen yksilön harhat katsotaan kuuluvan normaaleihin elämisen ääniin. Olen ilmoittanut tästä myös isännöitsijälle, tietysti, nykyään laitospaikkoja niin vähän että vaikeammin sairaat otettaan hoitoon, he jotka pääsevät, pystyn hoitamaan normaalit askareet kunnolla, eilen siivosin asuntoni, kävin suihkussa, vaihdoin petivaatteet ja pyykkäsin ne. Ruokaa löytyy, raha-asiat kunnossa, en hörhöile kadulla vaan omassa asunnossani, kuten lääkärin viestin jo kerroin harhojeni suhteen. Tiedän nämä olevan minun harhoja, vailla todellisuuspohjaa ilmaston lämpenemistä lukuunottamatta, harhat ovat harhoja, välillä kuitenkin painajaismaisia kestettäväksi. Jos hoitohenkilökunta ehdottaa minulle osastolle menoa, otan sen mukisematta vastaan, itse asiassa jo kaipaan sinne. Pääsen jos pääsen. Ei kai tästä tule lopulta jotakin uskontoa? Monet uskon liikkeet ovat saaneet alkunsa mielisairaan harhoista, nykytietämyksellä katsoen.

Mies selventää asioita vielä kommenttiosuudessa:

-Kuukausittain hoitaja soittaa minulle, olen kertonut hänelle, ei vielä ainakaan ole tapahtunut mitään. Eräs nainen hakeutui sairaalahoitoon koska hänellä tekee mieli hypätä junan kiskoille. Lääkäri sanoi siihen: Ei sinne sairaalaan noin vain päästä, soita 112 sitten kun jo olet junan kiskoilla. Näitä itsemurhajuttujakin tulee niin paljon, ettei välttämättä edesauta hoitoon pääsyä. Jos tällaiset ohitetaan, sitten ei lääkärin silmissä pikku harhat ole mitään.

Toimittajan silmiin osui myös tällainen yksityishenkilön kirjoitus samalta päivältä. Tapaukset eivät liity toisiinsa. Miten ihmeessä Suomi makaa näin?

-Auttakaa mua, olen käynyt 3 kerta sairaalas ja eivät auta. Olen psykoosis ja en saa edes vaatteita päälle, ei ole rahaa, vaatteita ym.en pysty käymä edes wc:s.

Kyseessä on naispuolisen henkilön avautuminen.

Lisää luettavaa