Suomalaisnainen pääsi vatsaoireista oudolla tavalla – uskoisitko?

Comon toimittaja törmäsi nelikymppiseen länsisuomalaisnaiseen, joka kertoi niin erikoisen tarinan, että siitä pitää kirjoittaa juttu. Uskoo tarinan sitten tai ei, niin ainakin yksi uskoo: nainen itse. Ja kun tarkemmin miettii, niin saattaapa tässä toden siemen ollakin.

Ravintolassa työskentelevä nainen oli nimittäin pitemmän aikaa kärsinyt vatsaoireista ja niitä oli tutkittukin. Mitään järkevää ei löydetty. Suljettiin pois vakavien ongelmien mahdollisuus, ja sillä hyvä. Jäljelle jäi vain ravinto- ja elämäntapamuutosten suositteleminen.

Nainen sai jossain vaiheessa hammasraudat ja niiden eräänlaisen tukijärjestelmän, jota piti pitää suussa usein keskellä päivääkin. ”Kapulalla” väännettiin rautoja ikään kuin oikeaan osoitteeseen, vaikka se vaikutti myös puheeseen.

-Välillä kesken työpäivän, ja missä vain, nakkailin sitä hammasrautojen ”lisäosaa” minne tahansa ravintolatiskille, tiskipöydälle, vaikka minne. Sitten pistin suuhuni, en useinkaan käyttänyt vesikraanan alla.

Muutamien viikkojen päästä nainen huomasi että hänen vatsavaivansa olivat tipotiessään. Hän mietti, mitä ihmettä hän oli tehnyt elämässään eri tavalla.

Mitään muuta syytä hän ei löytänyt kuin hammasrautojen laiton ja sitä myötä tapahtuneen uuden menettelytapansa: nakkailla apuvälineitä milloin minnekin ja pistää sitten takaisin suuhun puolihuolimattomasti.

-Uskon että bakteerikantani muuttui. Uskon että vatsakipuni lähtivät pois sen takia, että sain jostain vähän muutakin pöpömateriaalia itseeni. Kerroin tästä lääkärillekin, joka hieman naurahti hämillään, mutta lopulta myönsi, että kaikki toki on mahdollista.

-Elämme liian siistissä yhteiskunnassa, nainen jatkaa Comolle.

-Ennen muinoin lapset vetivät kissanpaskaa hiekkalaatikoilla, mutta nyt eletään sairaalasteriilissä ympäristössä. Ei ihme että jokaisen kersan nenä vuotaa ja allergioita on enemmän kuin neuvolakorttiin ehtii kirjata, hän pasmentaa.

Uskotko sinä?

Aiheet: