Suomen olutkulttuuriseura kirjoitti kiivaan avoimen kirjeen Hartwalille: ”Loppu olutkulttuurin ankeuttamiselle” – boikotti seurauksena!

11.11.2016

Suomen olutkulttuuriseura kirjoitti kotisivuillaan kiivaan kirjeen Hartwalille, jossa toivoo oluen ystävien laittavan Hartwallin boikottiin.

Kaikki sai alkunsa siitä, että Laitilan Wirvoitusjuomatehdas sekä Brewcats olivat lanseeranneet oluen nimeltä Octobeerfest. Hartwallin mukaan heillä on ollut vuodesta 1990 lähtien oikeudet Oktoberfest-tavaramerkkiin. Oktoberfestillä on kuitenkin Saksassa satojen vuosien perinteet.

”Brewcats ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kertoivat Hartwallin lähestyneen heitä uhkavaatimuskirjeellä Brewcatsin Octobeerfest-olueen liittyen. Se, että PRH (Patentti- ja Rekisterihallitus, toim. huom) on aikanaan erehtynyt myöntämään oikeuden tuotemerkkiin, ei anna Hartwallille minkäänlaista omistusoikeutta nimeen, joka on isompi kuin mikään yksittäinen panimo ja vanhempi kuin Hartwall yrityksenä. Tilanne on täysin vastaava kuin jos Hartwall yrittäisi saada yksinoikeuden joulu -sanaan oluissa”, Suomen olutkulttuuriseuran sivuille kerrotaan.

”Otsikolla “Keskustelua herättänyt Oktoberfest tavaramerkki” julkaistulla ulostulollaan Hartwall ei suinkaan onnistunut tyynnyttämään kriitikoitaan, vaan pelkästään vahvistamaan mielikuvaa yhtiöstä, joka tavoittelee omaa etuaan välittämättä muista tai tajuamatta miten koko olutkulttuurin kehitys olisi pitkällä tähtäimellä myös heille itselleen edullista. Pyydämme siis Hartwallia harkitsemaan uudestaan kantaansa asiassa ja kehotammekin jäseniämme ja muitakin olutkulttuurin ystäviä välttämään Hartwallin tuotteita niin kauan kuin tällainen toiminta jatkuu”, Suomen olutkulttuuriseura jatkaa.

Melkoista toimintaa Hartwallilta, ei voi muuta sanoa.

Ainakin me Comossa taistelemme pienpanimoiden puolesta ja lupaamme, ettemme yhtäkään Hartwallin juomaa kitaamme kaada ennen kuin asia on saatu selvitettyä.

Suomen olutkulttuuriseuran sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa