Syke tulee taas – tiesitkö näitä 6 erikoisuutta sarjasta!

24 uutta jaksoa.

22.05.2021

Suomalaisen sairaalan traumaosastolle sijoittuva Syke-draamasarja pomppaa kymmenennelle tuotantokaudelleen.

Kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään 4. kesäkuuta Nelosella. Loput nähdään suoratoistopalvelu Ruutu+:ssa, ja jos vanhaan on uskominen, aikojen jälkeen myös Nelosella televisiossa.

Näitä kuutta mielenkiintoista asiaa sarjasta et tainnut tietää:

-Sarjan työnimiä olivat Sisar hento valkoinen ja Veitsenterällä.

-Ennen sarjan lokakuussa 2013 alkaneita kuvauksia pääroolien näyttelijät kävivät perehdytyskursseilla, joilla he muun muassa opettelivat sairaalan laitteiden käyttöä sekä tekemään pieniä toimenpiteitä.

-Kuvauksia varten tilattiin Britanniasta irtoihoa, -suolia, -silmiä, sydän sekä jalkoja ja verta. Kuvauksia varten sisäelimiä on tehty silikonilla päällystetystä vaahtomuovista ja sydämiä hyytelöllä täytetyistä kondomeista. Sisäelimien tekoon on käytetty myös muun muassa jauhelihaa, ilmapalloja, sukkahousuja ja pehmoista muovia olevia letkuja.

-Ruotsalainen TV4-kanava osti sarjan remake- eli uudelleentuotanto-oikeudet. Sarjaa eistettiin Ruotsissa nimellä Syrror. Samalla nimellä sarjaa nähtiin myös Norjassa. Paikalliset versiot sarjasta on tehty Slovakiassa ja Ranskassa. Myös Saksassa ja Virossa on nähty Sykettä. Muutkin maat ovat olleet kiinnostuneita, muun muassa Espanja ja Britannia.

-Tv-sarjan tekeminen Suomessa on yleisesti ottaen hurjan kallista. Vuonna 2019 keskimääräinen tuotantohinta oli noin 10 200 euroa minuutilta, on kertonut Business Finlandin tuotepäällikkö Merja Salonen.

-Syyskuussa ilmestyy Sykkeestä tehty elokuva nimeltä Hätätila. Elokuvan on ohjannut televisiosarjan tuotantokaudet 6–9 ohjannut Toni Laine. Naispääosassa on Iiris Ketolaa esittänyt Iina Kuustonen. Elokuvassa ovat mukana myös sarjasta tutut näyttelijät kuten Lena Meriläinen, Leena Pöysti, Matti Ristinen, Antti Luusuaniemi ja Tiina Lymi. Elokuva on tarinaltaan itsenäinen, eivätkä sen tapahtumat liity televisiosarjaan.

Lisää luettavaa