Joensuussakin saavutettiin tulosta – tämä poliisin pakkokeino yleistyy koko ajan

Poliisi käyttää nykyisin kotietsintää entistä useammin pakkokeinona, ja sillä tavoin saavutetaan usein hyviä tuloksia rikosten selviämisessä.

Usein käy niin, että kun poliisille tulee rikosepäily, voidaan kotietsinnällä paljastaa jopa toinen rikos.

Näin kävi myös Joensuun keskustassa torstai-iltapäivänä noin kello puoli kuusi.

Poliisipartio havaitsi henkilöauton kuljettajan penkillä olevan tutun miehen. Auton ovi oli auki ja mies istui kuljettajan paikalla.

Kun poliisi tuli viereen, mies vetäisi auton oven kiinni. Poliisipartio jututti miestä, joka oli silminnähden sekavassa tilassa. Hän kiisti kuljettaneensa kyseistä autoa. Miehen hallusta löytyi pieni määrä huumausainetta. Mies otettiin kiinni.

Poliisi päätti tässä vaiheessa tehdä hänen hallinnassaan oleviin tiloihin etsinnät. Tiloista löytyi esimerkiksi maastopyörä, jonka runkonumero oli viilattu pois. Miestä epäillään tässä vaiheessa varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

On hyvin yleistä, että jos joku kärähtää vaikka rysän päältä polkupyörävarkaudesta, hommaa ei tutkita ainoastaan sen pyörän osalta, vaan tehdään kotietsintä. Olohuoneesta voi löytyä vaikka viisi henkilölle kuulumatonta pyörää myyntiä odottelemassa.

Aiheet: