Tämän K18-Facebook-ryhmän suosio kasvaa koko ajan, vaikka sillä on todella tiukat säännöt

Esittelyssä Facebook-ryhmä nimeltä Naisten ja Miesten huone (k18).

01.01.2023

Como esittelee Facebookista löytyviä ryhmiä, ja tällä kertaa vuorossa on Naisten ja Miesten huone (k18) -niminen ryhmä.

Verkossa on monenlaisia ”vanhemmuusryhmiä” – löytyy Naistenhuonetta ja Miestenhuonetta, joten miksipä ei molemmille sukupuolillekin tarkoitettua keskusteluryhmää.

Naisten ja Miesten huone (k18) (jäljempänä NM) on kovassa kasvussa. Se luotiin kolme vuotta sitten, sillä on liki 68 000 jäsentä ja pelkästään viime viikolla se sai lisää jäseniä liki 800.

Siitä huolimatta että meno on varsin tiukoilla säännöillä ryyditettyä.

Säännöt vilisevät kovia otteita. Ne ovat kuulemma ryhmäläisille, eivät ylläpidolle.

-Ylläpito on kaikkien ryhmän sääntöjen yläpuolella. Me luomme säännöt, ja pyrimme varmistamaan että ryhmäläiset niitä noudattaa. HUOM! Ryhmässä keskustellaan vain suomen kielellä, ylläpito julistaa.

Gif-tiedostot ovat kiellettyjä – niistä tulee ”mykkää” heti vuorokauden verran. Myymiset, ostamiset, kerjäämiset – kaikesta paukkuu rankkua. Huvittavinta on sanan ”setämies” käyttö. Siitä napsahtaa viikko mykistystä. Syy on se, että sanaa voidaan käyttää haukkumiseen.

Sääntöjä ja asetuksia NM:ssä on paljon, muun muassa se, että seuraa ei saa hakea. Onlyfans-tilejäkään ei saa mainostaa, tai rankku paukkuu.

Kiellettyjen aiheiden lista on pitkä: korona, koronapassi, politiikka, rasismi, suvakit, maahanmuutto, uskonnot ja seksuaalivähemmistöt.

Vaikka sääntöintoilu on NM:ssä korkealla, suomalaiset tykkäävät. Ei siis liene väärin olettaa että tänä vuonna ryhmä jatkaa entisestään suosion tiellä.

Lisää luettavaa