Tässä on Tomi Metsäkedon yrityksen tulos metoo-kohun jälkeen – ei ihme että naiset tuomittiin!

Motopark, Wikimedia Commons

Suuri notkahdus.

Laulaja Tomi Metsäkedon tapaus vuodelta 2017 osoittaa sen, kuinka some mestaa ja maalittaa ja asioiden paisuminen voi johtaa hirveisiin tragedioihin.

Kyse on metoo-ilmiöstä, jonka ristiinnaulitsemaksi Metsäketo joutui. Häntä väitettiin naisten ahdistelijaksi. Metsäketo myönsi olleensa naisia kohtaan epätahdikas, ehkä jopa mulkero. Mitään rikoksia hän ei ollut kuitenkaan tehnyt. Silti netissä vihjailtiin, kirjoiteltiin, tuomittiin – ja mies menetti töitään. Ensin lähti alta tv-ohjelma, sitten kokonainen musikaali. Keikat huusivat tyhjyyttään.

Lokakuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi neljä 22–56-vuotiasta naista Tomi Metsäkedon kunnian loukkaamisesta 25 päiväsakkoon. Naiset olivat syksyn 2017 aikana julkaisseet Facebookissa ja Twitterissä kirjoituksia, joissa he väittivät Metsäkedon syyllistyneen naisten seksuaaliseen ahdisteluun ja jopa raiskauksiin.

Metsäkedon Promezzo Oy:n tilinpäätöksestä voidaan nyt havaita, että kohu todella sivalsi.

Kun firman liikevaihto oli vuonna 2017 vielä 97 000 euroa, niin se romahti kohun jälkeen eli vuonna 2018 peräti puolella, eli 46 prosenttia. Liikevaihto oli enää 53 000 euroa ja liikevoitto tonni.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut