Tätä loppuvuoden lounailla syötiin – ”Turvallista ja täyttävää”

Ravintoloiden joulupöydissä on ollut uusiakin makuja.

Julkaistu:

Ravintoloissa tarjoillaan loppuvuodesta jouluaiheista syötävää. Tänäkin vuonna perinteinen jouluruoka on ollut suosituinta, kerrotaan K-ryhmän tiedotteessa. Suosituin raaka-aine on ollut taas kerran kinkku. Possu on ollut suosittua myös lounailla, joita on syöty ravintoloissa.

Lue myös: Lidl: Tässä on joulun ehdoton ruoka – suosikit vaihtelevat pohjoisessa ja etelässä

– Possu näkyy hyvin suomalaisten ravintoloiden loppuvuoden tarjonnassa. Ravintoloille possu onkin erittäin monikäyttöinen proteiini. Se sopii sekä juhla- että fine dining -käyttöön – esimerkiksi iberico-porsas on arvostettu raaka-aine huippuravintoloissa, mutta samalla possu toimii monen muun suositun liharuoan pohjana, kertoo Kespron osto- ja myyntipäällikkö ja ravintolatukkuri Laura Kivi.

Possun suosion kasvua selittää myös sen vakaa saatavuus ja sen myötä hyvin ennakoitavissa oleva hintakehitys. Kesäsesongin aikana saattoi joidenkin ruhonosien kohdalla olla ylikysyntää. Kinkun saatavuus on ollut joulusesongin aikaan hyvä.

– Talouden suhdanteet saattavat näkyä ravintola-asiakkaiden mieltymyksissä yhä selvemmin ja lautaselle halutaan tuttua, turvallista ja täyttävää, toteaa Kivi.

Ravintoloissa on tarjottu myös jotain uutta

Ravintoloiden joulupöydissä on näkynyt tänä vuonna uusiakin makuja. Sen perusteella mitä Kespron myyntidata kertoo ja millaisia joulumenuja on julkaistu verkossa, on joulupöytiä uudistettu tänä vuonna.

Laatikoiden ja kinkun rinnalle on tuotu kansainvälisiä makuja, kasvipohjaisia vaihtoehtoja ja alueellisia erikoisuuksia. Tarjolla on ollut myös premium‑raaka-aineita, kuten merileväkaviaaria.

– Ravintolat erottautuivat joulumenuillaan tuomalla lautasille oman sekoituksen paikallisuutta, kansainvälisyyttä ja metsän makuja. Possu istuikin luontevasti osaksi tätä trendiä tarjoten monikäyttöisenä raaka-aineena sekä perinteisiä että uudistushaluisia vaihtoehtoja yhtä aikaa, kertoo Kivi vielä.

Lue myös: Tilaa Comon uutiskirje ja tiedät mistä kahvitauolla puhutaan! Nappaa kotimaan tv-vinkit ja puheenaiheet suoraan sähköpostiin tästä.