Tätä media ei kerro: Ranskan EM-kisojen väkivaltaisuudet eivät ole vain satunnaisia venäläisten masinoimia yhteenottoja – mukana myös sovittuja joukkotappeluita

Ranskassa järjestettävät jalkapallon EM-kisat ovat nousseet ikävällä tavalla otsikoihin viime päivinä, kun fanit ovat tapelleet eri kisakaupungeissa.

Usein tappelut ovat aloittaneet venäläiset ultra-huligaanit, joiden toiminta on organisoitua. He ovatkin maassa ainoastaan tappeluiden takia. Venäläisultrilla ei ole väliä kuka vastaan asettuu, ja myös monet lapsiperheet ja yksittäiset ei-väkivaltaiset muiden maiden kannattajat ovat joutuneet pakenemaan kauhuissaan heidän väkivaltansa tieltä.

Tiettyjen jalkapallofanien mielestä hyväksytyimpiä tappeluita ovat sellaiset, joissa kaksi eri faniryhmittymää tappelee keskenään sovitussa paikassa kaukana keskustan silmittömän väkivallan hulinoista. Tällaista tapahtuu myös Ranskassa, vaikka asiasta ei uutisoidakaan oikeastaan missään.

Eilen Casual Ultra -sivustolle tuli kuva jossa kerrottiin, miten Ranskassa ottivat yhteen unkarilaiset ja itävaltalaiset ultras-kannattajat. Sivuston mukaan Itävallan puolella tappelemassa olivat Salzburgin alueen joukkueiden yhdistetty joukko, joka tappeli unkarilaisen Kispest-joukkueen fanijoukon väkivaltaista ryhmittymää vastaan.

Sivuston mukaan unkarilaiset ”voittivat” 15 vastaan 15 käydyn tappelun. Kuvan alla jalkapallokultturin tähän väkivaltaisempaan osa-alueeseen erikoistuneet kannattajat kiittelevät tappelijoita siitä, että selvittelivät välejään reilusti keskenään, sekoittamatta mukaan viattomia kannattajia.

Katso kuva tappelusta alta.

Aiheet: