Terveystalo nosti käden virheen merkiksi: Turun tapaus on käsittämätön aivopieru

Turussa yritettiin pelastaa henkeä, mutta Terveystalo ei halunnut osallistua siihen.

23.05.2024

Turun linja-autoasemalla tapahtui maanantaina 20.5.2024 sairauskohtaus. Hätäkeskukseen soittamisen jälkeen paikalla ollut auttaja hakeutui kadun toisella puolella sijaitsevan Terveystalon respaan ja pyysi lainaksi sydäniskuria eli defibrillaattoria.

Reseptionisti sanoi soittavansa jonnekin kysyäkseen asiasta. Hän vastasi lopulta auttajalle, ettei laitetta voida antaa.

Yksityisen Terveystalon linjauksesta on noussut kova mediakohu ja -mylläkkä, ja ihan syystä. Nyt Terveystalo on kommentoinut asiaa tiedotteessaan.

-Olemme syvästi surullisia tapahtuneesta, sillä ihmishenki tulee meille aina ensin. Jos ihmishenki on vaarassa, meidän tulee aina tehdä kaikkemme sen pelastamiseksi ja on selvää, että niin olisi pitänyt tälläkin kertaa tehdä. Selvitämme tapahtuman perinpohjaisesti yksikön henkilökunnan kanssa, Terveystalo tiedottaa.

Terveystalo kertoo, että sillä on valtakunnalliset toimintaohjeet ja periaatteet, joiden mukaisesti hätätilanteissa tulee toimia.

-Kaikilla terveydenhuollon ammattilaisillamme on ensiapuvalmius ja järjestämme säännöllisesti koulutusta henkilöstöllemme aiheesta. Tapahtuneen myötä kertaamme toimintaohjeet henkilöstömme kanssa.

Poliisi on Terveystalon tiedon mukaan aloittanut tapaukseen liittyvän pelastustoimen laiminlyöntiä koskevan tutkinnan.

Lisää luettavaa