Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa!

Muista tämä!

05.03.2020

Yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja Mehiläinen on lähettänyt asiakkailleen sähköpostia koronavirukseen liittyen.

”Koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion tyypillisimmät oireet ovat kuume, kurkkukipu, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Jos sinulla ilmenee kyseisiä äkillisen hengitystieinfektion oireita ja olet matkustanut epidemia-alueella tai olet ollut läheisessä kontaktissa sairastuneeseen henkilöön, sairastumisen syy saattaa olla koronavirusinfektio. Jos omalla kohdallasi oireiden pääkriteerit täyttyvät ja epäilet itselläsi koronavirustartuntaa, ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveyskeskuksen terveysneuvontaan. Tällä hetkellä koronavirustestit ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden hoito on keskitetty yliopistosairaaloihin tai keskussairaaloihin”, kertoo Mehiläinen.

Se jatkaa myös:

”Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään muun muassa hyvällä käsihygienialla. Huolellinen ja aktiivinen käsienpesu on hyvä keino suojautua muiltakin hengitystieinfektioita aiheuttavilta viruksilta talven infektiokauden aikana.”

Tärkeitä asioita nämä!

Lisää luettavaa